PRZEPISY

Zupa fasolowa z parówkami

Zupa fasolowa z parówkami

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.

przepis,fotoprzepis,czerwona fasola w puszce,wieprzowe parówki,Zupy z roślin strączkowych

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula120gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czerwona fasola w puszce500gramów
czosnek5ząbków
kminek½łyżeczki
majeranek2łyżeczki
mielona czerwona papryka2łyżeczki
mąka chlebowa pszenna T75040gramów
smalec40gramów
sól1łyżeczka
sól-
wieprzowe parówki250gramów
woda1.5litra
woda500mililitrów
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 500 gramów

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki.

2. 

woda 1.5 litra  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek ½ łyżeczki

Do ziemniaków w garnku dodajemy ciepłą wodę zagrzaną w czajniku, sól, pieprz i kminek, gotujemy do miękkości (15 minut).

3. 

czerwona fasola w puszce 500 gramów

Do zupy dodajemy czerwoną fasolę z puszki bez zalewy.

4. Zasmażka

cebula 120 gramów  smalec 40 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy w rondelku na tłuszczu na złoty kolor. Dodajemy mąkę i smażymy ją.

5. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  woda 500 mililitrów

Rondelek odstawiamy z ognia, dodajemy paprykę i dolewamy ciepłej wody. Stawiamy z powrotem na ogień i dobrze mieszamy.

6. 

Zasmażkę przecedzamy do zupy, mieszamy.

7. 

wieprzowe parówki 250 gramów

Parówki kroimy na cienkie kółeczka, dodajemy je do zupy i wszystko razem 5 minut gotujemy.

8. 

czosnek 5 ząbków  majeranek 2 łyżeczki  sól

Na koniec zupę doprawiamy oczyszczonym i przeciśniętym czosnkiem, majerankiem i według potrzeby solą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie