PRZEPISY

Zupa dyniowa ze śmietaną

Zupa dyniowa ze śmietaną

Prosta zupa z marchwi i dyni z koperkiem i śmietaną. Idealna podczas jesiennego sezonu dyniowego.

przepis,fotoprzepis,marchew,dynia hokkaido,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Zupy jarzynowe,,Bezglutenowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula100gramów
czarny pieprz mielony-
dynia hokkaido300gramów
koper-
kostka wołowa10gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)200mililitrów
liść laurowy1sztuka
marchew300gramów
oliwa2łyżki
sól-

 

Przepis

1. 

oliwa 2 łyżki  cebula 100 gramów  liść laurowy 1 sztuka

Cebulę zeszklimy z liściem laurowym na oliwie.

2. 

marchew 300 gramów  kostka wołowa 10 gramów

Marchew obieramy i dodajemy do garnka. Przez chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą. Dodajemy kostkę wołową lub wywar wołowy zamiast wody.

3. 

dynia hokkaido 300 gramów  koper  czarny pieprz mielony  sól

Podczas gdy marchew się gotuje, obieramy dynię i dodajemy do garnka. Doprawiamy koprem, solą i pieprzem. Gotujemy przez kolejne 15 min.

4. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 mililitrów

Wyciągamy liść laurowy a zawartość garnka miksujemy przy pomocy miksera dodając kwaśnej śmietany. Doprowadzamy do wrzenia (około 5 minut) i możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie