swiatwemnie.pl

Wiosenna zupa z knedlikami z kaszy manny

Szybki przepis na przygotowanie zdrowej warzywnej zupy z delikatnymi knedlikami z wymieszanej białkowej piany.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 25 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mrożone warzywa (wiosenna mieszanka do zup) 450 g  olej słonecznikowy  sól 1 szczypta  czarny pieprz mielony  kminek mielony 1 szczypta  kostka drobiowa 1 sztuka  woda 1.4 litra

Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju, solimy, pieprzymy, zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionu. Gotujemy około 20 minut.

2. Knedliki

żółtko jajka 2 sztuki  sól  masło 20 g  czarny pieprz mielony 1 szczypta

Podczas gdy gotują się warzywa, przygotowujemy sobie ciasto na knedliki: żółtka mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy roztopione masło.

Knedliki

3. 

kasza manna 6 łyżek  białko jajka 2 sztuki

Dodajemy pianę z białek i kaszę manną ( może być więcej i mniej, według gęstości ciasta). Odstawiamy na około 10 minut ( ciasto po odstaniu zgęstnieje).

4. 

przyprawa warzywna 1.5 łyżeczki

Chwilę przed dogotowaniem zupę doprawiamy wegetą i dodajemy do niej knedliki. Gotujemy jeszcze około trzy minuty. Ozdabiamy natką pietruszki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się