PRZEPISY

Wiosenna chińska zupa

Wiosenna chińska zupa

przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,warzywa (azjatycka mieszanka warzyw),Zupy jarzynowe,Kuchnia chińska,Bezlaktozowe

Zupy jarzynowe

Kuchnia chińska

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty100gramów
chińska mieszanka przypraw1łyżeczka
makaron - lub kluski50gramów
oliwa3łyżki
por50gramów
sos ostrygowy2łyżki
sos sojowy3łyżki
sól1łyżeczka
warzywa (azjatycka mieszanka warzyw)200gramów
woda2litry

 

Przepis

1. Por

oliwa 3 łyżki  por 50 gramów

Por myjemy, kroimy na kółeczka i smażymy na oleju.

2. Boczniak

boczniak ostrygowaty 100 gramów

Boczniak myjemy, kroimy na drobno i dodajemy do pora. Mieszamy i chwilę smażymy.

3. Warzywa

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 200 gramów  sól 1 łyżeczka  chińska mieszanka przypraw 1 łyżeczka  sos sojowy 3 łyżki  sos ostrygowy 2 łyżki  woda 2 litry  makaron - lub kluski 50 gramów

Dodajemy mieszane warzywa, sól, chińską mieszankę przypraw, sos sojowy, sos ostrygowy i wodę. Gotujemy 20 minut. Odstawiamy z ognia, dodajemy makaron nitki i przykryte pokrywką dostawiamy na 10 minut. Mieszamy i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie