swiatwemnie.pl

Wieprzowina w folii

Porcje pachnącego mięsa z ziemniakami i pieczarkami. Proste przygotowanie, proste serwowanie.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1 h. 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

ziemniaki 600 g  mięso wieprzowe - kotlety 4 sztuki  czosnek 6 ząbków  cebula 120 g

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Kotlety wieprzowe na cienko wyklepujemy w woreczkach foliowych. Obieramy czosnek i cebulę. Cebulę kroimy na kółeczka, czosnek na plasterki.

2. 

olej słonecznikowy 4 łyżki  sól  mielona czerwona papryka

Przygotowujemy sobie odpowiedniej wielkości 4 sztuki folii aluminiowej. Na każdą folię nalewamy troszkę oleju, układamy ziemniaki, cebulę, solimy. Na ziemniaki kładziemy kotlet wieprzowy. Kotleta też delikatnie solimy i posypujemy mieloną czerwoną papryką. Na kotleta kładziemy plasterki czosnku...

3. 

pieczarki sterylizowane 120 g

... i równomiernie rozdzielamy pieczarki.

4. 

woda 150 ml

Z folii formujemy szczelnie zamknięte paczuszki i układamy je na brytfannie. Podlewamy wodą. Pieczemy w piekarniku na 220-250°C 60 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się