PRZEPISY

Wieprzowina w folii

Wieprzowina w folii

Porcje pachnącego mięsa z ziemniakami i pieczarkami. Proste przygotowanie, proste serwowanie.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,mięso wieprzowe - kotlety,czosnek,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula120gramów
czosnek6ząbków
mielona czerwona papryka-
mięso wieprzowe - kotlety4sztuki
olej słonecznikowy4łyżki
pieczarki sterylizowane120gramów
sól-
woda150mililitrów
ziemniaki600gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 600 gramów  mięso wieprzowe - kotlety 4 sztuki  czosnek 6 ząbków  cebula 120 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Kotlety wieprzowe na cienko wyklepujemy w woreczkach foliowych. Obieramy czosnek i cebulę. Cebulę kroimy na kółeczka, czosnek na plasterki.

2. 

olej słonecznikowy 4 łyżki  sól  mielona czerwona papryka

Przygotowujemy sobie odpowiedniej wielkości 4 sztuki folii aluminiowej. Na każdą folię nalewamy troszkę oleju, układamy ziemniaki, cebulę, solimy. Na ziemniaki kładziemy kotlet wieprzowy. Kotleta też delikatnie solimy i posypujemy mieloną czerwoną papryką. Na kotleta kładziemy plasterki czosnku...

3. 

pieczarki sterylizowane 120 gramów

... i równomiernie rozdzielamy pieczarki.

4. 

woda 150 mililitrów

Z folii formujemy szczelnie zamknięte paczuszki i układamy je na brytfannie. Podlewamy wodą. Pieczemy w piekarniku na 220-250°C 60 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się