swiatwemnie.pl

Wieprzowina na grzybach

Przepis na przygotowanie duszonego wieprzowego mięska na świeżych pieczarkach. Doskonałym dodatkiem jest ryż, kasza lub ziemniaczane puree.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

schab wieprzowy 450 g  sól  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  musztarda stołowa

Schab wieprzowy porcjujemy na cienkie kotlety. Solimy, pieprzymy, posypujemy czerwoną papryką i smarujemy musztardą.

2. 

Kotlety szybko smażymy z obydwóch stron na odrobinie oleju.

3. 

cebula 1 sztuka  pieczarki 280 g  boczek 100 g

Na patelni smażymy na drobno nakrojony boczek, dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Po zeszkleniu cebuli dodajemy pokrojone na cienkie płatki pieczarki, które chwilkę smażymy.

4. 

kminek 1 szczypta  woda  ziele angielskie  mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki

Następnie dodajemy do usmażonego mięsa. Podlewamy wodą tak, by mięso było pod powierzchnią, dodajemy kminek i dusimy pod przykrywką aż mięso zmięknie. Przed końcem gotowania zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą i gotujemy kolejnych 10 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się