PRZEPISY

Wieprzowe medaliony z cukinią

Wieprzowe medaliony z cukinią

Smaczny przepis na przygotowanie wieprzowego mięsa z cukinią.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,cukinia,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe400gramów
cebula150gramów
cukinia400gramów
czarny pieprz mielony-
oliwa3łyżki
pieprz biały mielony-
pomidory200gramów
sól-

 

Przepis

1. 

Udo wieprzowe 400 gramów  sól  pieprz biały mielony  czarny pieprz mielony  cebula 150 gramów  oliwa 3 łyżki

Mięso wieprzowe myjemy, solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy, na drobno kroimy i szklimy na oleju. Mięso na cebulce z obydwóch stron szybko smażymy.

2. 

pomidory 200 gramów

Pomidory zalewamy wrzącą wodą, po chwili je wyciągamy i obieramy. Pokrojone na ćwiartki dodajemy je do mięsa, solimy, podlewamy wodą i pod pokrywką na średnim ogniu gotujemy około 40 minut.

3. 

cukinia 400 gramów

W międzyczasie obieramy i na kółeczka kroimy cukinię. Dziesięć minut przed dogotowaniem mięsa, dodajemy cukinię i razem dusimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie