swiatwemnie.pl

Ule

Bożonarodzeniowe ciastka nie wymagające pieczenia.

 

Ilość porcji: 30

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
mielone orzechy włoskie200gramów
cukier puder200gramów
cukier puder100gramów
jajka kurze1sztuka
masło100gramów
żółtko jajka1sztuka
rum0.02litra
biszkopty30sztuk
dżem owocowyks

1. Przygotowanie ciasta

mielone orzechy włoskie 200 g  cukier puder 200 g  jajka kurze 1 sztuka

Z podanych składników wyrabiamy gęste ciasto.

Przygotowanie ciasta

2. Przygotowanie maślanego kremu

masło 100 g  cukier puder 100 g  żółtko jajka 1 sztuka  rum 0.02 litra

Mieszamy składniki.

Przygotowanie maślanego kremu

3. 

biszkopty 30 sztuk

Jako dno uli wykorzystamy okrągłe biszkopty.

4. 

Do posypanej cukrem formy na ule wciskamy ciasto, tak aby środek został pusty (wciskamy pocukrowanym palcem, aby ciasto nie lepiło się do niego). Potem obracamy foremkę i wyciągamy z niej ul.

5. 

dżem owocowy

Do ula wkładamy dżem, nadzienie, a na spód okrągły biszkopt

6. 

Gotowe ule układamy na tacce i odstawiamy, aby stężały.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się