PRZEPISY

Twarogowo-morelowe ciasto

Twarogowo-morelowe ciasto

Kremowe ciasto z budyniowo-maślano-twarogowo-śmietanowego kremu ze smacznymi, świeżymi, słodkimi morelami.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,śmietana do ubijania (30-33%),morele,powidło morelowe,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Biszkoptowe kakaowe ciasto przepis-
budyń waniliowy w proszku74gramów
cukier kryształ140gramów
masło160gramów
mleko tłuste 3,5%600mililitrów
morele1kilogram
posypka czekoladowa-
powidło morelowe-
twaróg mielony500gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

2. 

mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów  cukier kryształ 140 gramów  budyń waniliowy w proszku 74 gramów

W mleku mieszamy cukier i budyń w proszku. Często mieszając gotujemy gęsty budyń. Ostudzamy, ale nie zupełnie na zimno, ...

3. 

masło 160 gramów

... ale tak abyśmy mogli łatwo wymieszać masło w budyniu.

4. 

twaróg mielony 500 gramów

Dodajemy twaróg ...

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

... i ubijamy razem na gęsto z ubitą śmietaną do ubijania.

6. 

morele 1 kilogram

Na ciasto używamy miękkie, dobrze dojrzałe morele. Pozbawiamy ich pestek i kroimy na ósemki.

7. 

powidło morelowe

Korpus smarujemy dżemem albo powidłem i układamy morele.

8. 

posypka czekoladowa

Na morele nakładamy krem i ozdabiamy.

9. 

Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce i kroimy na porcje według smaku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie