swiatwemnie.pl

Twarogowo - kakaowe ciasto

Delikatne twarogowe nadzienie orzeźwione cytryną na kakaowym spodzie i mamy doskonałe proste ciasto.

 

Ilość porcji: 12

Czas przygotowania: 1 h. 10 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Kakaowe ciasto

mąka luksusowa pszenna T550 320 g  cukier kryształ 220 g  olej słonecznikowy 2.5 dl  mleko tłuste 3,5% 2.5 dl  jajka kurze 3 sztuki  kakao proszek 2 łyżki  proszek do pieczenia 3 łyżeczki

W głębokiej misce wszystkie wymienione składniki dokładnie mieszamy.

Kakaowe ciasto

2. Twarogowe nadzienie

twaróg mielony 250 g  twaróg granulowany 250 g  budyń waniliowy w proszku 38 g  jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki  sok z cytryny ½ dl

W drugiej misce dobrze mieszamy składniki na nadzienie.

3. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na tort natłuszczamy masłem i posypujemy mąką.

4. 

Kakaowe ciasto wlewamy do formy.

5. 

Na wierzch łyżką kładziemy twarogowe nadzienie, ale nie aż po same brzegi.

6. 

Łyżką delikatnie nadzienie zamieszamy, aby po upieczeniu zrobił się marmurkowy efekt.

7. 

Pieczemy 45 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się