swiatwemnie.pl

Twarogowe tiramisu

Fantastyczny deser z twarogiem i śmietaną wsiąknięty w kawowe biszkopty.

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów
miękki twaróg500gramów
długie biszkopty150gramów
długie biszkopty150gramów
czarna kawa200mililitrów
whisky20mililitrów
kakao proszek1łyżka
cukier puder5łyżek

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 ml

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

2. 

miękki twaróg 500 g  cukier puder 5 łyżek

Do bitej śmietany dodajemy twaróg i cukier.

3. 

długie biszkopty 150 g

Trochę kremu rozsmarowujemy na dno formy tortowej. Na kremie układamy biszkopty.

4. 

czarna kawa 200 ml  whisky 20 ml

Gotujemy mocną kawę z odrobiną alkoholu. Po jej wystudzeniu polewamy pierwszą warstwę za pomocą łyżki. Połowę kawy odkładamy na drugą warstwę biszkoptów.

5. 

Na biszkoptach rozsmarowujemy połowę pozostałego kremu.

6. 

długie biszkopty 150 g

Na kremie układamy drugą warstwę biszkoptów.

7. 

Drugą warstwę biszkoptów polewamy resztą kawy.

8. 

Na drugiej warstwie biszkoptów rozsmarowujemy resztę kremu.

9. 

kakao proszek 1 łyżka

Deser posypujemy cienką warstwą kakaa przez sitko.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się