swiatwemnie.pl

Twarogowe kółeczka

Pachnący wielkanocny przysmak.

 

Czas przygotowania: 2 h.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

twaróg mielony 250 g  twaróg granulowany 250 g  mąka luksusowa pszenna T550 500 g  jajka kurze 2 sztuki  soda oczyszczona 1 łyżeczka  masło 50 g  ocet 1 łyżka

Wszystkie składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2. 

Ciasto odkładamy odpoczywać na pół godziny do lodówki. Potem je ponownie dobrze mieszamy i ponownie wkładamy na pół godziny do lodówki.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto wyciągamy, przekrawamy na połowę i jedną połówkę na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na grubość około pół centymetra. Następnie wyrabiamy drugą połowę ciasta.

4. 

Za pomocą większego garnuszka wykrawamy okręgi.

5. 

W okręgach wykrawamy małą foremką otwory.

6. 

Brzegi delikatnie po obwodzie nacinamy.

7. 

olej do smażenia

Na patelni rozgrzewamy olej i przygotowane kółeczka z obydwóch stron smażymy.

8. 

Usmażone wyciągamy na talerz wyłożony kuchennym papierowym ręczniczkiem.

9. 

cukier puder  cukier waniliowy

Potem je układamy na tackę i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się