PRZEPISY

Twarogowe kółeczka

Twarogowe kółeczka

Pachnący wielkanocny przysmak.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,twaróg granulowany,mąka luksusowa pszenna T550,Słodkie dania,Wielkanoc

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder-
cukier waniliowy-
jajka kurze2sztuki
masło50gramów
mąka chlebowa pszenna T750-
mąka luksusowa pszenna T550500gramów
ocet1łyżka
olej do frytek-
soda oczyszczona1łyżeczka
twaróg granulowany250gramów
twaróg mielony250gramów

 

Przepis

1. 

twaróg mielony 250 gramów  twaróg granulowany 250 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 500 gramów  jajka kurze 2 sztuki  soda oczyszczona 1 łyżeczka  masło 50 gramów  ocet 1 łyżka

Wszystkie składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2. 

Ciasto odkładamy odpoczywać na pół godziny do lodówki. Potem je ponownie dobrze mieszamy i ponownie wkładamy na pół godziny do lodówki.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto wyciągamy, przekrawamy na połowę i jedną połówkę na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na grubość około pół centymetra. Następnie wyrabiamy drugą połowę ciasta.

4. 

Za pomocą większego garnuszka wykrawamy okręgi.

5. 

W okręgach wykrawamy małą foremką otwory.

6. 

Brzegi delikatnie po obwodzie nacinamy.

7. 

olej do frytek

Na patelni rozgrzewamy olej i przygotowane kółeczka z obydwóch stron smażymy.

8. 

Usmażone wyciągamy na talerz wyłożony kuchennym papierowym ręczniczkiem.

9. 

cukier puder  cukier waniliowy

Potem je układamy na tackę i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie