Twarogowe knedle
Twarogowe knedle babuni.
przepis,fotoprzepis,miękki twaróg,mąka luksusowa pszenna T550,Słodkie dania
Słodkie dania
Kategorie
Słodkie dania
Składniki
Składniki
cukier puder | - | ||
dżem truskawkowy | - | ||
jajka kurze | 1 | sztuka | |
masło | 60 | gramów | |
miękki twaróg | 250 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 125 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie twarogowego ciasta
miękki twaróg 250 gramów • masło 60 gramów • jajka kurze 1 sztuka • mąka luksusowa pszenna T550 125 gramów
Twaróg, masło i jajko ubijamy. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
2. Formujemy knedle
Z twarogowego ciasta formujemy knedle, które gotujemy we wrzącej wodzie.
3. Podajemy
masło • cukier puder • dżem truskawkowy
Podajemy ciepłe, polane roztopionym masłem, posypane cukrem pudrem z dodanym dżemem truskawkowy na talerzu.
Smacznego!