swiatwemnie.pl

Twarogowe ciasto z brzoskwiniami

Doskonałe soczyste ciasto.

 

Ilość porcji: 15

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

masło 100 g  cukier kryształ 70 g  cukier waniliowy 12 g  jajka kurze 2 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 100 g  skrobia kukurydziana 25 g  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  sól

Masło, cukier, cukier waniliowy, jajka, mąka, skrobia kukurydziana, proszek do pieczenia i szczypta soli - wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2. 

masło  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozprowadzamy na natłuszczoną i mąką posypaną blachę. Pieczemy w 180° C 20 minut.

3. 

Brzoskwinie 500 g  Delikatny chudy twaróg 400 g  cukier kryształ 30 g

Podczas gdy ciasto się piecze, brzoskwinie myjemy, kroimy je na plasterki. W misce mieszamy twaróg z cukrem.

4. 

Owoce rozkładamy na upieczone ciasto.

5. 

białko jajka 2 sztuki  cukier kryształ 30 g

Z białek ubijamy gęstą pianę, którą wymieszamy z cukrem. Słodką pianę powoli wmieszamy do twarogu.

6. 

cynamon mielony

Twarogowym kremem smarujemy brzoskwinie. Ciasto przykrywamy folią aluminiową i pieczemy kolejnych 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Podajemy posypane cynamonem lub kakaem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się