PRZEPISY

Tarator - chłodnik

Tarator - chłodnik

Doskonała orzeźwiająca jogurtowa zupa z ogórkiem i koperkiem. Podaje się ją zimną i najlepiej smakuje w okresie letnim.

przepis,fotoprzepis,ogórek sałatkowy,biały jogurt,koper,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

biały jogurt400mililitrów
czosnek2
koper1łyżka
ogórek sałatkowy2sztuki
pieprz biały mielony1szczypta
sól¼łyżeczki
woda200mililitrów

 

Przepis

1. 

ogórek sałatkowy 2 sztuki  biały jogurt 400 mililitrów  woda 200 mililitrów

Ogórki kroimy na bardzo małe kawałki i mieszamy je z jogurtem i wodą.

2. 

koper 1 łyżka  sól ¼ łyżeczki  pieprz biały mielony 1 szczypta  czosnek 2 s

Doprawiamy posiekanym koperkiem, przeciśniętym czosnkiem, pieprzem i solą.

3. 

Odkładamy na godzinę do lodówki, aby uwolniły i połączyły się aromaty.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie