swiatwemnie.pl

Szpinakowe tagliatelle z kiełbasą i grzybami

Kolorowy makaron pełen różnorodnych smaków.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

oliwa 2 łyżki  por 150 g  suszone grzyby 50 g  tymianek  sól  czarny pieprz mielony  kiełbasa sucha 200 g  marchew 250 g  woda

Na oleju szklimy na drobno pokrojony por. Dodajemy suszone grzyby, które wcześniej namoczyliśmy w ciepłej wodzie, tymianek, sól i czarny pieprz. Jak tylko grzyby się troszkę podsmażą, dodajemy na małe kawałki pokrojoną kiełbasę i marchewkę. Podlewamy odrobiną wody i dusimy, aż nam zmięknie marchewka (około 15 minut).

2. 

makaron - tagliatelle szpinakowe 350 g  woda  sól  rzeżucha

Zielone tagliatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu, serwujemy je polane sosem i ozdobione rzeżuchą albo innymi ziołami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się