swiatwemnie.pl

Szpinakowa potrawka z mrożonego szpinaku

Tradycyjnie szpinak podajemy z gotowanymi ziemniakami i sadzonym jajkiem.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
mrożony szpinak450gramów
sól1łyżeczka
skrobia kukurydziana1łyżeczka
jajka kurze1sztuka
czosnekg
mleko półtłuste 1,5%100mililitrów

1. Rozmrażanie szpinaku

mrożony szpinak 450 g  sól 1 łyżeczka

Zamrożony szpinak wkładamy do garnka, dodajemy sól i na małym ogniu powoli rozmrażamy.

Rozmrażanie szpinaku

2. Zagęszczanie i przyprawianie

skrobia kukurydziana 1 łyżeczka  jajka kurze 1 sztuka  czosnek  mleko półtłuste 1,5% 100 ml

W mleku mieszamy mąkę kukurydzianą i jajko. Mieszankę wlewamy do szpinaku i zagotowujemy. Doprawiamy czosnkiem, ewentualnie dosalamy.

Zagęszczanie i przyprawianie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się