Szpinakowa potrawka z mrożonego szpinaku
Tradycyjnie szpinak podajemy z gotowanymi ziemniakami i sadzonym jajkiem.
przepis,fotoprzepis,mrożony szpinak,czosnek,Sosy,Bezglutenowe
Sosy
Składniki
Składniki
czosnek | - | ||
jajka kurze | 1 | sztuka | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 | mililitrów | |
mrożony szpinak | 450 | gramów | |
skrobia kukurydziana | 1 | łyżeczka | |
sól | 1 | łyżeczka |
Przepis
1. Rozmrażanie szpinaku
mrożony szpinak 450 gramów • sól 1 łyżeczka
Zamrożony szpinak wkładamy do garnka, dodajemy sól i na małym ogniu powoli rozmrażamy.
2. Zagęszczanie i przyprawianie
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka • jajka kurze 1 sztuka • czosnek • mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów
W mleku mieszamy mąkę kukurydzianą i jajko. Mieszankę wlewamy do szpinaku i zagotowujemy. Doprawiamy czosnkiem, ewentualnie dosalamy.
Smacznego!