PRZEPISY

Szaszłyki w parowarze

Szaszłyki w parowarze

Szaszłyki bez dodatku tłuszczu.

przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,cebula,pieczarki,kiełbasa,ziemniaki,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula-
kiełbasa200gramów
marchew250
papryka czerwona-
pieczarki250gramów
przyprawa do grilla-
schab wieprzowy400gramów
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

schab wieprzowy 400 gramów  cebula  pieczarki 250 gramów  kiełbasa 200 gramów  papryka czerwona

Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kostki. Cebulę obieramy, przekrawamy na ćwiartki i rozdzielamy na plasterki. Myjemy małe pieczarki (większe przekrawamy na połowę), kiełbasę kroimy na kółeczka, oczyszczoną paprykę kroimy w paski a potem na pół. Wymienione składniki nabijamy na przemian na patyczki.

2. 

przyprawa do grilla

Przygotowane szaszłyki posypujemy przyprawą. Wkładamy je do dolnego (pierwszego) pojemnika w parowarze. Parzymy 30-35 minut.

3. Obiad w jednym garnku

ziemniaki 500 gramów  marchew 250

Do górnego (drugiego) pojemnika kroimy obrane ziemniaki i oczyszczoną i na kółeczka pokrojoną świeżą marchewkę.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie