PRZEPISY

Stekowy sos z grzybami

Stekowy sos z grzybami

Delikatny sos śmietanowy z oszałamiającym smakiem grzybów.

przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,crème fraîche,Wołowina,Bezglutenowe

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

crème fraîche2łyżki
pieprz biały mielony-
suszone grzyby5gramów
sól-
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

woda 150 mililitrów  suszone grzyby 5 gramów

Garść suszonych grzybów gotujemy 15 minut w wodzie na patelni. Jeśli mamy suszone młode podgrzybki, jest to tylko nasz plus.

2. 

sól  pieprz biały mielony  crème fraîche 2 łyżki

Delikatnie solimy, pieprzymy i dodajemy kwaśną śmietanę.

3. 

Na delikatnym ogniu podgrzewamy i mieszamy gładki sos z kawałkami grzybów.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie