swiatwemnie.pl

Spaghetti ze szpinakiem

Przepis na spaghetti ze świeżymi liśćmi szpinaku i czosnkiem.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
czosnek6ząbków
makaron - spaghetti200gramów
oliwa½decylitra
pieprz czerwony¼łyżeczki
świeże liście szpinaku150gramów

1. 

makaron - spaghetti 200 g

Spaghetti gotujemy (według instrukcji) w osolonej wrzącej wodzie przez około 5 minut.

2. 

czosnek 6 ząbków  oliwa ½ dl  pieprz czerwony ¼ łyżeczki

Na oleju lekko smażymy plasterki czosnku z pokruszonym czerwonym pieprzem.

3. 

świeże liście szpinaku 150 g

Czosnek razem z olejem wlewamy do odcedzonego spaghetti do garnka i dodajemy liście szpinaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się