swiatwemnie.pl

Sos tatarski z kwaśnej śmietany

Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 10 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

cebula 40 g  ogórek konserwowy 40 g  musztarda stołowa 1 łyżka  sól  czarny pieprz mielony

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Ogórek też na drobno kroimy albo możemy go zetrzeć na tarce. Cebulę i ogórka mieszamy z musztardą, solą i z pieprzem.

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 g

Dodajemy gęstą kwaśną śmietanę i mieszamy. Możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się