swiatwemnie.pl

Smażone tofu w sezamowo-paprykowej panierce

Prosto przygotowane danie z białego sera tofu.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Tofu przekrawamy

ser biały tofu 360 g

Tofu przekrawamy wzdłuż na dwie połowy, każdą połowę na trójkąty.

Tofu przekrawamy

2. Obtaczamy w potrójnej panierce

mąka chlebowa pszenna T750 70 g  jajka kurze 2 sztuki  sól  bułka tarta 70 g  ziarna sezamu 20 g  mielona czerwona papryka 1 łyżka

Przygotowujemy sobie potrójną panierkę: mąka, posolone jajka, bułka tarta wymieszana z ziarnkami sezamu i czerwoną papryką. W tej mieszance tofu panierujemy.

Obtaczamy w potrójnej panierce

3. Smażymy

olej słonecznikowy 100 ml

Trójkąty tofu z obydwóch stron krótko smażymy na oleju na patelni.

Smażymy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się