swiatwemnie.pl

Serowa rolada z oliwkami

Przepis na przygotowanie ulubionej serowej rolady.

 

Ilość porcji: 12

Czas przygotowania: 1 h. 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

ser półtwardy 350 g

Ser w całości wkładamy do woreczka foliowego, zanurzamy go w gorącej wodzie i gotujemy około 20 minut.

2. Przygotowanie nadzienia

ser topiony 100 g  jajka kurze 4 sztuki  majonez 1 łyżka  musztarda stołowa 1 łyżka  masło 120 g  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Ser topiony mieszamy z masłem, na drobno pokrojonymi ugotowanymi jajkami, dodajemy majonez, musztardę, masło, sól i pieprz. Nadzienie dobrze mieszamy.

Przygotowanie nadzienia

3. 

Ugotowany miękki ser na folii aluminiowej rozwałkowujemy na kształt prostokąta, ...

4. 

szynka wieprzowa duszona 150 g

... równomiernie rozkładamy plasterki szynki, ...

5. 

... nakładamy nadzienie ...

6. 

czerwona papryka 1 sztuka  oliwki zielone

... a na brzegi nadzienia układamy w rzędzie paseczki czerwonej papryki i oliwki.

7. 

Roladę ostrożnie zawijamy, zapakowujemy do folii i odkładamy do lodówki na przynajmniej 5 godzin. Przed podaniem kroimy na cienkie plasterki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się