swiatwemnie.pl

Sernik z Nutellą

Na świecie coraz bardziej popularny sernik z dodatkiem czekoladowo orzechowego kremu.

 

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 1 h. 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Przygotowanie ciasta

herbatniki maślane 150 g

Herbatniki miażdżymy w maszynce lub wałkiem do ciasta.

Przygotowanie ciasta

2. 

masło 90 g  kakao proszek 1 łyżka

Dodajemy masło i kakao. Wszystko razem mieszamy.

3. 

Masę herbatnikową wciskamy do okrągłej formy, również na boki formy.

4. Przygotowanie nadzienia

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 70 g

Najpierw mieszamy jajka z cukrem.

Przygotowanie nadzienia

5. 

miękki twaróg 250 g  mascarpone 250 g  budyń waniliowy w proszku 1 łyżka  cukier waniliowy 1 opakowanie  krem czekoladowo-orzechowy 175 g

Dodajemy twaróg, mascarpone i budyń w proszku. Wszystko mieszamy a potem rozdzielamy na dwie części. Do pierwszej dodajemy cukier waniliowy a do drugiej części dodajemy Nutellę.

6. 

Na ciasto wylewamy najpierw białą waniliową część twarogowego kremu a potem część z Nutellą. Powierzchnię wygładzamy.

7. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 °C około 40 minut. Zostawiamy do wystygnięcia.

8. Przygotowanie polewy

krem czekoladowo-orzechowy 100 g  śmietana do ubijania (30-33%) 100 ml  masło 1 łyżka

Podgrzewamy Nutellę z masłem i ze śmietaną, mieszamy.

Przygotowanie polewy

9. 

W ten sposób przygotowaną polewą polewamy gotowe ciasto.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się