swiatwemnie.pl

Sandacz na prowansalski sposób

NO_DESC_

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

sandacz 600 g  ziemniaki 500 g  por 1 sztuka  wędzony boczek 150 g  zioła prowansalskie 1 łyżka  czarny pieprz mielony  sól  przyprawa warzywna  oliwa  olej słonecznikowy

Składniki potrzebne do przygotowania: filety z sandacza, ziemniaki, por, boczek, olej, sól, pieprz, zioła prowansalskie.

2. 

Por kroimy w cienkie talarki, boczek na cienkie paseczki i smażymy razem na niewielkiej ilości oleju.

3. 

Sandacza pozbawiamy ości i tniemy na filety. Solimy, doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Filety z sandacza oraz ziemniaki pokrojone w talarki układamy na brytfannie natłuszczonej oliwą. Ziemniaki posypujemy wegetą i ziołami prowansalskimi.

4. 

wino białe półsłodkie  2 dl  woda 2 dl

Rozkładamy usmażoną mieszankę boczku i pora, dodajemy troszkę wody lub białego wina, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się