swiatwemnie.pl

Sałatka sezamowo-drobiowa

Sałatka bogata w białka i kwas foliowy.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

słodkie migdały 30 g

Obrane migdały smażymy na mniejszej patelni na złoty kolor.

2. 

piersi z kurczaka 250 g  ziarna sezamu 20 g  sól  oliwa 2 łyżki

Do miski wkładamy pokrojonego w paseczki piersi z kurczaka. Solimy i posypujemy ziarnami sezamu. Dokładnie mieszamy, aby sezam dobrze przylepił się do mięsa. Plastry mięsa układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

3. Dressing

olej sezamowy 2 łyżki  sok pomarańczowy 100% 20 ml  musztarda stołowa 2 łyżeczki

Naczynie wkładamy do piekarnika, pieczemy około 30 minut. Dressing przygotowujemy mieszając olej, sok pomarańczowy i musztardę.

Dressing

4. 

sałata 1 sztuka

Kawałki sałaty rozdzielamy na talerzu, posypujemy kawałkami z kurczaka i smażonymi migdałami. Skrapiamy przygotowanym dressingiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się