PRZEPISY

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Prosty przepis na przygotowanie smacznej sałatki, której podstawą jest raczej nie tradycyjny składnik - ryż.

przepis,fotoprzepis,ryż,zielona mrożona fasolka szparagowa,tuńczyk w oleju roślinnym,biały jogurt,Sałatki warzywne,Bezglutenowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

biały jogurt100mililitrów
cebula½sztuki
cukier kryształ1łyżka
czarny pieprz mielony-
jajka kurze4sztuki
olej słonecznikowy1łyżka
pomidory2sztuki
ryż-
sok z cytryny½sztuki
sól-
tuńczyk w oleju roślinnym140gramów
zielona mrożona fasolka szparagowa200gramów

 

Przepis

1. 

ryż  olej słonecznikowy 1 łyżka  zielona mrożona fasolka szparagowa 200 gramów  jajka kurze 4 sztuki

Ryż smażymy (1/2 szklanki) około 5 minut na odrobinie oleju, zalewamy 1,5 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Zieloną fasolkę gotujemy w słonej wodzie 10 minut. W międzyczasie gotujemy jajka na twardo.

2. 

sól  czarny pieprz mielony  tuńczyk w oleju roślinnym 140 gramów  cebula ½ sztuki  pomidory 2 sztuki

Podczas gdy nam się gotują składniki, kroimy cebulę i pomidory na kółeczka albo w ósemki, rozdrabniamy mięso tuńczyka. Po ugotowaniu jajka rozkrawamy, zlewamy fasolę i płuczemy ją w zimnej wodzie. Wszystkie składniki według smaku solimy i pieprzymy.

3. Dressing

sok z cytryny ½ sztuki  biały jogurt 100 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka

Polewamy prostym dressingiem który zawiera sok z cytryny, jogurt i cukier. Mieszamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie