PRZEPISY

Rolki z kurczaka z nadzieniem z bułki

Rolki z kurczaka z nadzieniem z bułki

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,biała podłużna bułka,majeranek,nać pietruszki,boczek z Orawy,papryka czerwona kapia świeża,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka2sztuki
boczek z Orawy120gramów
czarny pieprz mielony-
czosnek1ząbek
jajka kurze1sztuka
majeranek-
masło15gramów
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów
nać pietruszki-
oliwa-
papryka czerwona kapia świeża½sztuki
piersi z kurczaka400gramów
przyprawa do grilla-
przyprawa warzywna-
sól-
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 400 gramów  sól

Większe piersi z kurczaka wyklepujemy na cienkie płaty. Solimy.

2. Nadzienie

biała podłużna bułka 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów  przyprawa warzywna  majeranek  masło 15 gramów  jajka kurze 1 sztuka  nać pietruszki  czosnek 1 ząbek  papryka czerwona kapia świeża ½ sztuki  czarny pieprz mielony

Starsze rogale albo bułki kroimy na małe kostki, wkładamy do miski i zalewamy ciepłym mlekiem. Dodajemy wegetę, pieprz, majeranek, drobno posiekaną natkę pietruszki, kawałek masła, jajka, zmiażdżony czosnek, troszkę na drobno nakrojonej czerwonej papryczki dla uzyskania ładnego koloru. Jak pieczywo nasiąknie i zmięknie wszystkie składniki dobrze mieszamy.

3. 

Na piersi z kurczaka równomiernie rozkładamy nadzienie tak, aby dało się je zwinąć.

4. 

przyprawa do grilla  oliwa

Piersi z kurczaka z nadzieniem zawijamy, na wypadek gdyby nadzienie wyciekło, na końcach złączamy wykałaczką albo nicią. Pocieramy olejem i posypujemy przyprawą do grilla.

5. 

boczek z Orawy 120 gramów  woda 100 mililitrów

Na wierzch rolad układamy plastry boczku. Podlewamy trochę wodą.

6. 

Pieczemy w 200°C około 30 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się