swiatwemnie.pl

Rolki z kurczaka faszerowane szpinakiem

Pomysłowe i proste danie ze zdrowym warzywem, które jest przyjemne nie tylko dla ust ale i dla oka.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

świeże liście szpinaku 125 g

Rozpakujemy i dobrze myjemy świeży szpinak.

2. 

cebula ½ sztuki  olej słonecznikowy

Na oleju zeszklimy cebulkę.

3. 

czosnek 1 szczypta  sól  czarny pieprz mielony

Do cebulki dodajemy szpinak i zmiażdżony czosnek, solimy i pieprzymy. Jak szpinak puści troszkę soku, kilka minut go dusimy, żeby sok wyparował.

4. 

piersi z kurczaka 500 g  przyprawa do grilla

Umyte piersi z kurczaka dzielimy na kotlety, posypujemy przyprawą na grillowanie. Na kotlety równomiernie rozkładamy szpinakowy farsz.

5. 

ser Gouda 150 g

Dodajemy ser i kotlety łączymy wykałaczką lub nicią.

6. 

Na patelnię dajemy troszkę masła i rolki smażymy, żeby się scaliły i złapały złoty kolor.

7. 

woda 150 ml

Rolki rozkładamy na blasze, podlewamy odrobiną wody i zapiekamy 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się