PRZEPISY

Roladki z kurczaka w sosie z pora

Roladki z kurczaka w sosie z pora

Nadziewane roladki z kurczaka z lekkim, łagodnym, mlecznym sosem.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,szynka wieprzowa,ser Gouda,por,Kurczak,

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
mleko półtłuste 1,5%400mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7502łyżki
ocet-
olej słonecznikowy0
papryka czerwona kapia świeża½sztuki
piersi z kurczaka500gramów
por½sztuki
przyprawa warzywna-
ser Gouda100gramów
szynka wieprzowa150gramów
sól-

 

Przepis

1. Faszerowanie

piersi z kurczaka 500 gramów  przyprawa warzywna  czarny pieprz mielony  szynka wieprzowa 150 gramów  ser Gouda 100 gramów  papryka czerwona kapia świeża ½ sztuki

Wyklepane kotlety z piersi z kurczaka posypujemy wegetą i pieprzem. Na każdy kotlet kładziemy plasterek szynki, sera i paseczek papryki.

2. 

Kotlety rolujemy, możemy je spiąć wykałaczką lub związać nicią.

3. Smażenie

olej słonecznikowy

Na patelnię wlewamy olej, roladki z obydwóch stron szybko smażymy i przekładamy je do brytfanny. Polewamy sosem ze smażenia oraz odrobiną wody. Przykryte wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut.

4. 

por ½ sztuki  olej słonecznikowy

Do rondelka wlewamy trochę oleju, na kółeczka pokrojony por i chwilkę go smażymy.

5. 

olej słonecznikowy  mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki  mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów

Do mniejszego garnka wlewamy niewielką ilość oleju, dodajemy mąkę i przez chwilę ją smażymy, zalewamy zimnym mlekiem dobrze mieszamy, aby nie powstały grudki.

6. Sos

sól  ocet

Do tak przygotowanego sosu dodajemy usmażony por i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Jeżeli sos wydaje nam się zbyt gęsty, dodajemy odrobinę wody. Na koniec przyprawiamy sos solą i octem.

7. 

Upieczone roladki kroimy na grubsze plastry. Układamy je na talerzu i polewamy sosem z pora.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie