PRZEPISY

Rolada Stefana

Rolada Stefana

Tradycyjne słowackie główne danie nadające się jako poczęstunek dla całej rodziny podczas świąt.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,jajka kurze,jajka kurze,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Kategorie

Wieprzowina  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta-
cebula2sztuki
czarny pieprz cały-
czosnek4ząbki
jajka kurze5sztuk
majeranek-
masło125gramów
olej słonecznikowy-
parówki drobiowe4sztuki
przyprawa warzywna-
sól-
wieprzowe mięso mielone1500gramów

 

Przepis

1. 

cebula 2 sztuki  olej słonecznikowy  wieprzowe mięso mielone 1500 gramów  jajka kurze 2 sztuki  czosnek 4 ząbki  sól  majeranek  czarny pieprz cały

Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy mięso i resztę składników.

2. Farsz do rolady

jajka kurze 3 sztuki  przyprawa warzywna

Smażymy omlet z przygotowanych jajek. Obieramy parówki.

3. 

Mięsną masę rozdzielamy na 4 równe części, które formujemy na takie same części jak na zdjęciu.

4. 

parówki drobiowe 4 sztuki  bułka tarta

Dwie takie części dajemy na deskę posypaną bułką tartą i kładziemy omlet z parówkami tak jak na zdjęciu. Z pozostałych dwóch części odbieramy i przykrywamy przygotowane części formując przy tym bochenki.

5. 

masło 125 gramów

Bochenki obtaczamy w bułce tartej i wyrabiamy formę jak na zdjęciu. Wkładamy do brytfanny wyłożonej masłem.

6. 

Rolady pieczemy w temperaturze 200°C przez godzinę i pół, podczas pieczenia dolewamy wody, aby rolady nie przypaliły się i nie popękały.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie