PRZEPISY

Rolada serowa z brokułami

Rolada serowa z brokułami

Doskonałe słone ciasto, nadające się nie tylko jako przekąska na imprezę.

przepis,fotoprzepis,brokuły,ciasto francuskie,ser Ementaler,owczy ser,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

brokuły500gramów
ciasto francuskie400gramów
jajka kurze1sztuka
kminek-
oregano-
owczy ser250gramów
ser Ementaler150gramów
sól½łyżeczki
sól-
sól ziołowa-

 

Przepis

1. 

brokuły 500 gramów  sól ½ łyżeczki

Brokuły gotujemy 10 minut w słonej wodzie, odcedzamy, ubijamy i odstawiamy do wystudzenia.

2. Nadziewamy

ciasto francuskie 400 gramów  owczy ser 250 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i posypujemy je tartym owczym serem. Brzeg w kierunku którym będziemy roladę zwijać zostawiamy około 8 cm pusty.

3. 

Na owczy ser rozkładamy brokuły.

4. 

ser Ementaler 150 gramów

Trzemy drugi ser i rozsypujemy go po brokułach.

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i roladę solidnie zawijamy.

6. 

sól  kminek  oregano  sól ziołowa

Przekładamy ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i dobrze z wierzchu przebijamy wykałaczką. Całą roladę smarujemy jajkiem, solimy, posypujemy kminkiem i ziołami według smaku. Do smaku zaleca się zastosować sól ziołową.

7. Pieczemy

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170°C 35 minut. Po wystudzeniu kroimy i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie