swiatwemnie.pl

Raw bananowo kokosowy tort

Delikatny kremowy tort bez masła, cukru i mąki. Jest pełen tylko zdrowej energii.

 

Ilość porcji: 8

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
rodzynki125gramów
woda75mililitrów
orzechy włoskie75gramów
wiórki kokosowe60gramów
wiórki kokosowe100gramów
olej kokosowy20gramów
olej kokosowy20gramów
kakao proszek2łyżeczki
banan500gramów
awokado200gramów

1. Spód

rodzynki 125 g  woda 75 ml

Rodzynki myjemy, zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na pół godziny.

Spód

2. 

orzechy włoskie 75 g

Orzechy na drobno siekamy albo mielimy.

3. 

Rodzynki razem z wodą miksujemy na kaszę,...

4. 

... dodajemy orzechy,...

5. 

wiórki kokosowe 60 g

...kokos,...

6. 

olej kokosowy 20 g

... i kokosowy olej.

7. 

kakao proszek 2 łyżeczki

Formę (średnica 18 cm) podkładamy, albo wykładamy papierem do pieczenia. Więcej niż dwie trzecie masy wciskamy na dno formy. Do reszty części, która nam została dodajemy kakao i masę rozsmarowujemy na papierze do pieczenia na grubość około 0,5 cm. Wkładamy do lodówki do stężenia.

8. Bananowo-kokosowy krem

banan 500 g  awokado 200 g  olej kokosowy 20 g

Banany obieramy, łamiemy do miski, dodajemy pokrojone awokado i kokosowy olej. Miksujemy.

Bananowo-kokosowy krem

9. 

wiórki kokosowe 100 g

Dodajemy kokos.

10. 

Masę warstwujemy na spód i ugładzamy. Ponownie wkładamy do lodówki do stężenia (co najmniej na godzinę).

11. 

Za pomocą noża poluźniamy brzegi tortu i tort przekładamy na paterę na tort.

12. Ozdabianie

Z kakaowej masy wykrawamy kształty według okazji. Na Wielkanoc zajączki, na Boże Narodzenie choineczki :)

Ozdabianie

13. 

Wykrojone kształty podnosimy szerokim nożem i tort nimi ozdabiamy. Kroimy i do podawania przechowujemy w chłodnym miejscu.

14. 

Serwujemy dobrze wychłodzone kawałki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się