swiatwemnie.pl

Pstrąg z tymiankiem

Przepis na szybkie przygotowanie pieczonego pstrąga z tymiankiem.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

pstrąg 1400 g  cebula 150 g  tymianek

Pstrągi myjemy, osuszamy ręczniczkiem papierowym. Do brzucha wciskamy na kółeczka pokrojoną cebulę i do każdego pstrąga dodajemy gałązkę świeżego tymianku.

2. 

przyprawa do ryb  olej rzepakowy

Przed pieczeniem posypujemy wierzch pstrągów przyprawą do ryb. Pstrągi pieczemy przykryte 20 minut w 180°C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się