PRZEPISY

Potrawka Hokkaido

Potrawka Hokkaido

Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Sosy,,Bezglutenowe

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czerwona cebula200gramów
dynia hokkaido600gramów
koper½łyżeczki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)250mililitrów
masło20gramów
mielona gałka muszkatołowa¼łyżeczki
pieprz biały mielony¼łyżeczki
przyprawa warzywna½łyżeczki
tabasco-
woda2decylitry

 

Przepis

1. 

masło 20 gramów  czerwona cebula 200 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Smażymy ją na maśle w garnku.

2. 

dynia hokkaido 600 gramów  woda 2 decylitry  przyprawa warzywna ½ łyżeczki  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  koper ½ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa ¼ łyżeczki  tabasco

Hokkaido obieramy i trzemy na drobno. Dodajemy do garnka. Chwilkę smażymy i doprawiamy. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut.

3. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 mililitrów

Do garnka wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze 5 - 10 minut często mieszając.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie