swiatwemnie.pl

Plastry z kurczaka z sosem kukurydziano-awokadowym

Lekki obiad, gdzie awokado nadaje kremowej, a kukurydza chrupiącej konsystencji.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 300 g  sól  przyprawa do grilla 1 łyżka

Mięso z kurczaka kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy.

2. 

oliwa 2 łyżki

Olej szybko rozgrzewamy na patelni do grillowania. Na patelnię ostrożnie nakładamy mięso, smażymy z obu stron.

3. 

kukurydza konserwowa 150 g  zielona cebulka 1 sztuka

W misce mieszamy kukurydzę z jedną pokrojoną zieloną cebulką.

4. 

awokado 1 sztuka

Mieszamy z pokrojonym w kostki, obranym awokado.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się