swiatwemnie.pl

Placki ziemniaczane z wołowym mięsem

Ulubione placki ziemniaczane, tym razem z marynowanym wołowym mięsem na papryce.

 

Ilość porcji: 6

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

mięso wołowe 350 g  oliwa  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  czosnek suszony 1 łyżeczka

Wołowe mięso myjemy i kroimy. Wkładamy do miski, zalewamy olejem, dodajemy pieprz i czosnek. Mieszamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny do zamarynowania.

2. 

Zamarynowane mięso kroimy na paseczki.

3. 

cebula 300 g  papryka 150 g

Oczyszczamy cebulę i paprykę. Cebulę na drobno kroimy, paprykę kroimy na cienkie paseczki.

4. 

oliwa 2 łyżki

Na oleju krótko smażymy cebulę i dodajemy paprykę.

5. 

mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki

Dosypujemy przyprawy.

6. 

Dodajemy mięso i szklimy aż mięso naciągnie.

7. 

woda 200 ml

Podlewamy wodą i pod pokrywką dusimy około 60 minut. Jeśli mięso jest twarde, jeszcze dusimy do miękkości (według potrzeby dolewamy troszkę wody). Odkrywamy i przy chwilowym mocnym gotowaniu odparuje zbyteczna woda.

8. 

Kawalerskie placki ziemniaczane przepis

Smażymy placki według przepisu i podajemy z mięsem i sosem tatarskim.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się