PRZEPISY

Placki ziemniaczane z wołowym mięsem

Placki ziemniaczane z wołowym mięsem

Ulubione placki ziemniaczane, tym razem z marynowanym wołowym mięsem na papryce.

przepis,fotoprzepis,mięso wołowe,Wołowina,,Bezlaktozowe

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Kawalerskie placki ziemniaczane przepis-
cebula300gramów
czarny pieprz mielony1łyżeczka
czosnek suszony1łyżeczka
mielona czerwona papryka½łyżeczki
mięso wołowe350gramów
oliwa2łyżki
papryka150gramów
przyprawa mielona kolendra¼łyżeczki
woda200mililitrów

 

Przepis

1. 

mięso wołowe 350 gramów  oliwa  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  czosnek suszony 1 łyżeczka

Wołowe mięso myjemy i kroimy. Wkładamy do miski, zalewamy olejem, dodajemy pieprz i czosnek. Mieszamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny do zamarynowania.

2. 

Zamarynowane mięso kroimy na paseczki.

3. 

cebula 300 gramów  papryka 150 gramów

Oczyszczamy cebulę i paprykę. Cebulę na drobno kroimy, paprykę kroimy na cienkie paseczki.

4. 

oliwa 2 łyżki

Na oleju krótko smażymy cebulę i dodajemy paprykę.

5. 

mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki

Dosypujemy przyprawy.

6. 

Dodajemy mięso i szklimy aż mięso naciągnie.

7. 

woda 200 mililitrów

Podlewamy wodą i pod pokrywką dusimy około 60 minut. Jeśli mięso jest twarde, jeszcze dusimy do miękkości (według potrzeby dolewamy troszkę wody). Odkrywamy i przy chwilowym mocnym gotowaniu odparuje zbyteczna woda.

8. 

Kawalerskie placki ziemniaczane przepis

Smażymy placki według przepisu i podajemy z mięsem i sosem tatarskim.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie