swiatwemnie.pl

Pizza trójkąciki z szynką

Doskonała przekąska, która nie zawiedzie żadnego smakosza.

 

Ilość porcji: 30

Czas przygotowania: 1 h. 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mleko półtłuste 1,5% 250 ml  cukier kryształ ½ łyżeczki  świeże drożdże 20 g  mąka chlebowa pszenna T750 500 g  sól 1 łyżeczka  olej słonecznikowy 100 ml

W ciepłym posłodzonym mleku wyrabiamy rozczyn. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i rozczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.

2. 

przecier pomidorowy 250 ml  oregano 1 łyżeczka

Przecier pomidorowy mieszamy z oregano.

3. 

ketchup

Połowę ciasta rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i smarujemy przecierem. Swobodnie spryskujemy keczupem.

4. 

szynka wieprzowa duszona 400 g

Układamy połowę z przygotowanej szynki.

5. 

pieczarki sterylizowane 200 g  twardy ser 200 g

Na szynkę równomiernie rozkładamy połowę pieczarek i połowę startego sera. Ciasto zawijamy w roladę.

6. 

Kroimy na trójkąty.

7. 

jajka kurze

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy trójkąty na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na złoty kolor. Wyrabiamy drugą połowę ciasta.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się