PRZEPISY

Pizza trójkąciki z szynką

Pizza trójkąciki z szynką

Doskonała przekąska, która nie zawiedzie żadnego smakosza.

przepis,fotoprzepis,przecier pomidorowy,oregano,szynka wieprzowa duszona,pieczarki sterylizowane,twardy ser,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ½łyżeczki
jajka kurze-
ketchup-
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750500gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
oregano1łyżeczka
pieczarki sterylizowane200gramów
przecier pomidorowy250mililitrów
szynka wieprzowa duszona400gramów
sól1łyżeczka
twardy ser200gramów
świeże drożdże20gramów

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  cukier kryształ ½ łyżeczki  świeże drożdże 20 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  sól 1 łyżeczka  olej słonecznikowy 100 mililitrów

W ciepłym posłodzonym mleku wyrabiamy rozczyn. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i rozczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.

2. 

przecier pomidorowy 250 mililitrów  oregano 1 łyżeczka

Przecier pomidorowy mieszamy z oregano.

3. 

ketchup

Połowę ciasta rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i smarujemy przecierem. Swobodnie spryskujemy keczupem.

4. 

szynka wieprzowa duszona 400 gramów

Układamy połowę z przygotowanej szynki.

5. 

pieczarki sterylizowane 200 gramów  twardy ser 200 gramów

Na szynkę równomiernie rozkładamy połowę pieczarek i połowę startego sera. Ciasto zawijamy w roladę.

6. 

Kroimy na trójkąty.

7. 

jajka kurze

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy trójkąty na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na złoty kolor. Wyrabiamy drugą połowę ciasta.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie