swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka zapieczone z serem i śmietaną.

Szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na miękkie mięsko ze śmietaną i serem. Odpowiednim dodatkiem może być ryż, ziemniaki na jakikolwiek sposób oraz warzywa.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 500 g  sól  czarny pieprz mielony  przyprawa do grilla  czosnek suszony  musztarda stołowa 1 łyżeczka

Z piersi kurczaka przygotowujemy kotlety, które troszkę ubijamy, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą.

2. 

olej słonecznikowy

Na rozgrzanym oleju kotlety szybko smażymy i wkładamy je do naczynia żaroodpornego.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 ml

Podlewamy je sosem własnym i śmietaną. Kotlety zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut.

4. 

ser Gouda 100 g

Tuż przed końcem pieczenia, posypujemy je startym serem i wkładamy z powrotem na parę minut do piekarnika, aby ser się roztopił.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się