Piersi z kurczaka w kokosowej panierce
Nietradycyjny przysmak o smaku kokosowym inspirowany przepięknymi Karaibami.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,sok pomarańczowy 100%,wiórki kokosowe,Kurczak,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 | gramów | |
olej słonecznikowy | 100 | mililitrów | |
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
sok pomarańczowy 100% | 200 | mililitrów | |
sól | - | ||
wiórki kokosowe | 150 | gramów |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 500 gramów • sok pomarańczowy 100% 200 mililitrów
Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na cieńsze plastry. Wkładamy je do miski z sokiem pomarańczowym. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut.
3.
mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • wiórki kokosowe 150 gramów
Przygotowujemy 3 składniki - mąkę, sok pomarańczowy, kokos. Najpierw mięso obtaczamy w mące, moczymy w soku pomarańczowym, a następnie w płatkach kokosowych.
4.
olej słonecznikowy 100 mililitrów
Smażymy na oliwie do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze świeżą sałatką morską.
Smacznego!