swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka w kokosowej panierce

Nietradycyjny przysmak o smaku kokosowym inspirowany przepięknymi Karaibami.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 500 g  sok pomarańczowy 100% 200 ml

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na cieńsze plastry. Wkładamy je do miski z sokiem pomarańczowym. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut.

2. 

sól  czarny pieprz mielony

Piersi wyciągamy, solimy i doprawiamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 g  wiórki kokosowe 150 g

Przygotowujemy 3 składniki - mąkę, sok pomarańczowy, kokos. Najpierw mięso obtaczamy w mące, moczymy w soku pomarańczowym, a następnie w płatkach kokosowych.

4. 

olej słonecznikowy 100 ml

Smażymy na oliwie do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze świeżą sałatką morską.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się