PRZEPISY

Piersi z kurczaka pod serową pierzynką

Piersi z kurczaka pod serową pierzynką

Prosty przepis na soczyste piersi z kurczaka o delikatnym czosnkowym smaku, zapieczone z serem.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Gouda,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Kurczak  

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
czosnek2ząbki
mielona czerwona papryka-
mąka chlebowa pszenna T750-
olej słonecznikowy1łyżka
olej słonecznikowy-
piersi z kurczaka500gramów
przyprawa warzywna-
ser Gouda125gramów
sól-
słodki sos chili-
woda-

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów

Mięso przygotowujemy na kotlety, wyklepujemy je.

2. 

sól  przyprawa warzywna  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  czosnek 2 ząbki  olej słonecznikowy 1 łyżka

Delikatnie solimy, posypujemy solą warzywną (wegetą), pieprzem, czerwoną papryką i na koniec smarujemy zmiażdżonym czosnkiem zmieszanym z odrobiną oleju. Na chwilę odstawiamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750  olej słonecznikowy

Kotlety posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.

4. 

słodki sos chili

Do smaku możemy dodać troszkę słodkiego sosu chili.

5. 

woda

Usmażone mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem z patelni i odrobiną wody.

6. 

ser Gouda 125 gramów

Zapiekamy przykryte w rozgrzanym piekarniku około 10 minut. Chwilę przed wyciągnięciem mięso odkrywamy i posypujemy startym serem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie