Piersi z kurczaka pod serową pierzynką
Prosty przepis na soczyste piersi z kurczaka o delikatnym czosnkowym smaku, zapieczone z serem.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Gouda,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak
Składniki
Składniki
Przepis
2.
sól • przyprawa warzywna • czarny pieprz mielony • mielona czerwona papryka • czosnek 2 ząbki • olej słonecznikowy 1 łyżka
Delikatnie solimy, posypujemy solą warzywną (wegetą), pieprzem, czerwoną papryką i na koniec smarujemy zmiażdżonym czosnkiem zmieszanym z odrobiną oleju. Na chwilę odstawiamy.
3.
mąka chlebowa pszenna T750 • olej słonecznikowy
Kotlety posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.
5.
Usmażone mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem z patelni i odrobiną wody.
6.
ser Gouda 125 gramów
Zapiekamy przykryte w rozgrzanym piekarniku około 10 minut. Chwilę przed wyciągnięciem mięso odkrywamy i posypujemy startym serem.
Smacznego!