Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem
Przepis na przygotowanie prostych i szybkich filetów doprawionych smacznym nadzieniem z pleśniowego sera i boczku.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,ser pleśniowy typu Lazur,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak
Składniki
Składniki
boczek z Orawy | 120 | gramów | |
bułka tarta | - | ||
czarny pieprz mielony | - | ||
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
piersi z kurczaka | 600 | gramów | |
ser pleśniowy typu Lazur | 100 | gramów | |
sól | - |
Przepis
2.
sól • czarny pieprz mielony • boczek z Orawy 120 gramów • ser pleśniowy typu Lazur 100 gramów
Filety lekko posolimy, popieprzymy. Na każdy położymy plaster boczku i grubszy plasterek sera pleśniowego typu Lazur.
3.
Filety przewrócimy tak aby nadzienie nie przeciekało.
4.
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze 3 sztuki • bułka tarta
Panierujemy w klasycznej panierce (mąka -> roztrzepane jajka z odrobiną mleka -> bułka tarta).
5.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron około 8 minut.
Smacznego!