PRZEPISY

Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem

Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem

Przepis na przygotowanie prostych i szybkich filetów doprawionych smacznym nadzieniem z pleśniowego sera i boczku.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,ser pleśniowy typu Lazur,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kategorie

Kurczak  

 

Składniki

Składniki

boczek z Orawy120gramów
bułka tarta-
czarny pieprz mielony-
jajka kurze3sztuki
mąka chlebowa pszenna T750-
piersi z kurczaka600gramów
ser pleśniowy typu Lazur100gramów
sól-

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 600 gramów

Piersi z kurczaka ubijamy na większe filety.

2. 

sól  czarny pieprz mielony  boczek z Orawy 120 gramów  ser pleśniowy typu Lazur 100 gramów

Filety lekko posolimy, popieprzymy. Na każdy położymy plaster boczku i grubszy plasterek sera pleśniowego typu Lazur.

3. 

Filety przewrócimy tak aby nadzienie nie przeciekało.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze 3 sztuki  bułka tarta

Panierujemy w klasycznej panierce (mąka -> roztrzepane jajka z odrobiną mleka -> bułka tarta).

5. 

Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron około 8 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie