swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem

Przepis na przygotowanie prostych i szybkich filetów doprawionych smacznym nadzieniem z pleśniowego sera i boczku.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 600 g

Piersi z kurczaka ubijamy na większe filety.

2. 

sól  czarny pieprz mielony  boczek 120 g  ser pleśniowy typu Lazur 100 g

Filety lekko posolimy, popieprzymy. Na każdy położymy plaster boczku i grubszy plasterek sera pleśniowego typu Lazur.

3. 

Filety przewrócimy tak aby nadzienie nie przeciekało.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze 3 sztuki  bułka tarta

Panierujemy w klasycznej panierce (mąka -> roztrzepane jajka z odrobiną mleka -> bułka tarta).

5. 

Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron około 8 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się