PRZEPISY

Piersi z kurczaka faszerowane serową jajecznicą

Piersi z kurczaka faszerowane serową jajecznicą

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Ementaler,jajka kurze,ser Parmezan,Kurczak,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bazylia2łyżeczki
jajka kurze3sztuki
masło40gramów
nać pietruszki1łyżka
oliwa2łyżki
oregano1łyżeczka
piersi z kurczaka500gramów
ser Ementaler120gramów
ser Parmezan1łyżka
sól-

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów  sól

Piersi z kurczaka wyklepujemy i solimy.

2. 

masło 40 gramów  ser Ementaler 120 gramów

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy na grubo starty ementaler. Wszystko razem podgrzewamy i mieszamy.

3. 

jajka kurze 3 sztuki

Dodajemy roztrzepane jajka i na małym ogniu robimy jajecznicę.

4. 

nać pietruszki 1 łyżka  ser Parmezan 1 łyżka

Jajecznicę posypujemy natką pietruszki i tartym parmezanem.

5. 

bazylia 2 łyżeczki  oregano 1 łyżeczka

Jajecznicą faszerujemy wyklepane piersi z kurczaka. Przekładamy i łączymy wykałaczką. Wierzch doprawiamy oregano i bazylią.

6. 

oliwa 2 łyżki

Wytworzone kieszonki szybko smażymy na odrobinie oleju na patelni z jednej i drugiej strony, żeby mięso naciągnęło.

7. 

Kieszonki wyciągamy z patelni, wkładamy do brytfanny, zalewamy wywarem z patelni i odkryte pieczemy w piekarniku na 200° C około 15 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie