Pieczone indycze kotlety
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,Indyk,Bezlaktozowe
Indyk
Składniki
Składniki
bułka tarta | 2 | łyżki | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 2 | łyżki | |
olej rzepakowy | - | ||
piersi z indyka | 800 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
2.
Pojedyncze kotlety lekko wyklepujemy.
3.
mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki • bułka tarta 2 łyżki • sól 1 łyżeczka
Mąkę mieszamy z bułką tartą i solą. W mieszance panierujemy kotlety.
6.
woda 200 mililitrów
Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą i przykryte pieczmy z rozgrzanym piekarniku 30 minut na 170°C.
Smacznego!