swiatwemnie.pl

Pieczona rolada wieprzowa

Pieczona rolada z wieprzowego mięsa mielonego, delikatna w środku i chrupiąca na zewnątrz, faszerowana gotowanymi jajkami.

 

Ilość porcji: 10

Czas przygotowania: 1 h. 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mięso mielone wieprzowe 500 g  jajka kurze 1 sztuka  czosnek 4 ząbki  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  przyprawa warzywna 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Wszystkie składniki wkładamy do miski i porządnie mieszamy.

2. 

biała podłużna bułka 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5%

W mleku moczymy dwie pszenne bułki. Gdy nasiąkną, porządnie je wyciskamy i dodajemy do mięsa.

3. 

oregano

Na koniec dodajemy posiekane świeże oregano.

4. 

jajka kurze 3 sztuki

Na posmarowanej tłuszczem brytfannie rozkładamy połowę mięsa, na której układamy połówki ugotowanych jajek.

5. 

Przykrywamy drugą połową masy i kształtujemy na kształt rolady.

6. 

olej słonecznikowy

Wierzch rolady delikatnie smarujemy olejem. Podlewamy wodą i pieczemy w temperaturze 200°C przez 50 - 60 minut.

7. 

cebula 1 sztuka

Roladę dekorujemy smażonymi cebulowymi krążkami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się