PRZEPISY

Pieczona rolada wieprzowa

Pieczona rolada wieprzowa

Pieczona rolada z wieprzowego mięsa mielonego, delikatna w środku i chrupiąca na zewnątrz, faszerowana gotowanymi jajkami.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,jajka kurze,jajka kurze,czosnek,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka2sztuki
cebula1sztuka
czarny pieprz mielony1łyżeczka
czosnek4ząbki
jajka kurze4sztuki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
mleko półtłuste 1,5%-
olej słonecznikowy-
oregano-
przyprawa warzywna1łyżeczka
sól2łyżeczki
wieprzowe mięso mielone500gramów

 

Przepis

1. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  jajka kurze 1 sztuka  czosnek 4 ząbki  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  przyprawa warzywna 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Wszystkie składniki wkładamy do miski i porządnie mieszamy.

2. 

biała podłużna bułka 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5%

W mleku moczymy dwie pszenne bułki. Gdy nasiąkną, porządnie je wyciskamy i dodajemy do mięsa.

3. 

oregano

Na koniec dodajemy posiekane świeże oregano.

4. 

jajka kurze 3 sztuki

Na posmarowanej tłuszczem brytfannie rozkładamy połowę mięsa, na której układamy połówki ugotowanych jajek.

5. 

Przykrywamy drugą połową masy i kształtujemy na kształt rolady.

6. 

olej słonecznikowy

Wierzch rolady delikatnie smarujemy olejem. Podlewamy wodą i pieczemy w temperaturze 200°C przez 50 - 60 minut.

7. 

cebula 1 sztuka

Roladę dekorujemy smażonymi cebulowymi krążkami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie