swiatwemnie.pl

Pieczona dynia

Zdrowa pychota. Pieczoną dynię możecie konsumować od razu po jej upieczeniu i obraniu. Zazwyczaj jest dość słodka no ale możecie sobie ją delikatnie dosłodzić. Oprócz bezpośredniej konsumpcji przygotowujemy z miąższu dyni smaczne słodkie ciasta.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1 h. 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
dynia do pieczenia2.5kilograma

1. 

dynia do pieczenia 2.5 kg

Dynię myjemy.

2. 

Przekrawamy na połowę i wydłubujemy nasionka.

3. 

Potem połówki dyń ponownie wzdłuż przekrawamy. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. 

Pieczemy w piekarniku na 180°C około 1,5 godziny.

5. 

Wystudzoną dynię za pomocą łyżki delikatnie obieramy ze skórki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się