swiatwemnie.pl

Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 10 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

awokado 2 sztuki

Awokado przekrawamy, wyciągamy pestkę i nożykiem obieramy grubą skórkę.

2. 

cytryna  czarny pieprz mielony  sól

Awokado mieszamy widelcem z kilkoma kroplami soku z cytryny aby nie zaczęło szybko czarnieć. Dodajemy drobno mielony pieprz i szczyptę soli.

3. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 2 łyżeczki  czosnek 1 ząbek

Do masy z awokado dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i troszkę kwaśnej śmietany dla złagodzenia. Dobrze mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się