swiatwemnie.pl

Orzechowo serowe przekąski

Doskonałe słone kanapeczki z łagodnym smakiem orzechów, pikantnym serem i słodką gruszką.

 

Ilość porcji: 15

Czas przygotowania: 1 h. 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mleko półtłuste 1,5% 125 ml  cukier kryształ ¼ łyżeczki  świeże drożdże 15 g  mąka chlebowa pszenna T750 250 g  sól ½ łyżeczki

W ciepłym osłodzonym mleku wyrabiamy zakwas. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól.

2. 

olej słonecznikowy 50 ml

Dolewamy olej ...

3. 

... i zakwas. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.

4. 

gruszka 150 g  ser pleśniowy typu Lazur 125 g

Gruszkę obieramy i trzemy. Dodajemy starty ser i mieszamy.

5. 

orzechy włoskie 80 g

Orzechy siekamy.

6. 

mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Rozkładamy serowo-gruszkową warstwę. Posypujemy orzechami.

7. 

Ciasto zwijamy na roladę i kroimy na trójkąty.

8. 

jajka kurze 1 sztuka  sól

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i trójkąty układamy na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, delikatnie solimy i na złoty kolor pieczemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się