swiatwemnie.pl

Orzechowe kółeczka z czekoladowym kremem

Słodki świąteczny przysmaczek :) - wyciskane orzechowe mini kółeczka nadziewane maślanym czekoladowym kremem.

 

Ilość porcji: 18

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

białko jajka 50 g  sól  sok z cytryny

Z białek i szczypty soli ubijamy gęstą pianę. Dodajemy kilka kropel soku z cytryny...

2. 

cukier puder 150 g

... i cukier, ubijamy.

3. 

mielone orzechy włoskie 125 g  mąka luksusowa pszenna T550 25 g

Dodajemy orzechy i mąkę, ubijamy.

4. 

Ciastem napełniamy rękaw cukierniczy z włożonym szerokim szpicem.

5. 

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy 36 małych kupek w odpowiedniej odległości od siebie. Ciasto się lekko rozleje na małe kółeczka.

6. 

Kółeczka pieczemy-suszymy w temperaturze około 150-160°C 20 minut. Upieczone odstawiamy do wystudzenia, aż potem wybieramy z blachy (z papieru podnosimy je nożykiem).

7. 

masło 100 g  cukier puder 20 g  czekolada do gotowania 40 g

Czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Masło mieszamy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną, nie gorącą, czekoladę.

8. 

Na połowę kółeczek rozdzielamy czekoladowy krem. Przykrywamy drugą połową kółeczek.

9. 

czekolada  cukiernicze ozdoby - srebrno - złoty mix

Ozdabiamy rozpuszczoną czekoladą i świątecznymi ozdobami cukierniczymi.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się