swiatwemnie.pl

Nadziewane bagietki z szynką

Doskonała przekąska.

 

Ilość porcji: 16

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

bagietka pełnoziarnista 140 g  jajka kurze 1 sztuka

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wydłubujemy środek. Jajka gotujemy na twardo, ochładzamy i obieramy.

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

masło 40 g  ser topiony 50 g

W misce mieszamy masło z serem.

Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

3. 

szynka 50 g

Szynkę kroimy na drobno i dodajemy ją do sera i masła. Dodajemy jajko pokrojone na kawałki (najlepiej przeciśnięte przez kółeczko używane do przygotowania sałatki ziemniaczanej).

4. 

ser pleśniowy typu Lazur 40 g

Na koniec dodajemy na grubo starty ser.

5. 

Nadzieniem napełniamy bagietkę i zapakowujemy ją do folii aluminiowej. Odkładamy na noc do lodówki.

6. 

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się